loader image
EnglishRomanian

Oportunitati

Hello! We are happy for your interest to join ROSPIN, but at the moment the recruitment process is closed. Stay tuned for future opportunities and follow us on LinkedIn, Facebook and Instagram.

Salut! Avem o noua pozitie deschisa pentru tine.

Daca doresti sa aplici pentru pozitia pe care o regasesti mai jos, trebuie sa ne trimiti un e-mail la adresa: ro.spaceinitiative@gmail.com. Mai multe detalii legat de ce trebuie sa ne trimiti, vei gasi mai jos.

ROSPIN Academy Deputy Project Manager

Deadline: 13.02.2023

Proiect: ROSPIN Academy

Descrierea proiectului: Program educational axat pe ingineria sistemelor spatiale, care este adresat studentilor din toata Romania si se afla in a treia editie de desfasurare. Fiecare editie este impartita in 3 nivele care sunt sincronizate cu anul academic: Level 1 a avut loc in oct – nov 2022, iar acum Level 2 urmeaza sa aiba loc in mar – apr 2023. Toate cursurile din Levels 1 & 2 se desfasoara online, integral in limba engleza, fiind livrate de profesionisti internationali din sectorul spatial, atat din industrie cat si din mediul academici. Livrarea cursurilor se realizeaza hibrid, mare parte fiind pre-inregistrate, insa sunt organizate si cateva sesiuni live (online). Participantii vor trebuie sa completeze o serie de quiz-uri pentru verificarea cunostintelor acumulate si vor trebui de asemenea sa livreaza un proiect final, pentru a obtine un Certificate of Completion. Absolventii certificati vor putea apoi sa aplice pentru a participa in ultimul nivel, Level 3 fiind organizat in persoana sub forma unui workshop intensiv la sfarsitul verii, in care acestia vor lucra in echipe pentru a propune si demonstra un concept de misiune spatiala in fata unui juriu format din industria spatiala locala.

Descrierea rolului: Managerul de proiect adjunct (deputy PM) al ROSPIN Academy il va sustine constant pe managerul principal, Stefan Oarza. Exemple de responsabilitati ale rolului sunt: definirea si alocarea task-urilor in cadrul echipei organizatorice din ROSPIN Task Force, solutionarea problemelor organizatorice, monitorizarea si raportarea progresului pentru implementarea cursurilor, incluzand comunicarea constanta cu participantii si Speakers, monitorizarea si mentinerea platformei utilizate pentru cursuri, evaluarea performantei participantilor, etc.

*Nota: Alocarea exacta a responsabilitatilor intre PM si Deptuy PM si definirea altor detalii cu privire la modul de lucru se vor face dupa recrutare. 

Competente minime:

 • Comunicare eficienta si explicita
 • Aptitudini de organizare, management si leadership din experiente anterioare
 • Abilitate de a defini si prioritiza task-uri si de a estima resursele aferente
 • Seriozitate si asumare a responsabilitatii pentru obtinerea unor rezultate intr-un anumit interval de timp, atat la nivel personal cat si de catre o echipa diversa
 • Atitudine proactiva si capabilitate buna de adaptare
 • Nivel bun de engleza, verbal si in scris
 • Cel putin un nivel de studii universitare incepute

Competente optionale:

 • Participare intr-o editie / nivel anterior al ROSPIN Academy
 • Experienta de organizare a unor cursuri sau programe educationale
 • Interes pentru domeniul spatial

Etapele procesului de recrutare:

 • Ne trimiti CV-ul tau si o scrisoare de motivatie care sa ne convinga ca esti potrivit/a pentru acest rol si care sa ne spuna si de ce ti-l doresti (max. 1 pagina) pe email-ul ro.spaceinitiative@gmail.com. Trimite mail-ul cu subiectul “Recrutari ROSPIN 2023 – ROSPIN Academy Deputy Project Manager” pana la data de 13 feb 2023 (ora 23:59)
 • Daca ne place aplicatia ta, stabilim un interviu cu tine dupa 13 feb 2023
 • Primesti raspunsul nostru final pe data de 17 feb 2023 (cel tarziu)

CanSat Technical Member

Deadline: 12.12.2022

Proiect: ROSPIN CanSat Descrierea proiectului: In cadrul programului tehnic ROSPIN-SAT-1, proiectul ROSPIN CanSat isi propune sa pregateasca cativa noi membri dezvoltandu-le expertiza tehnica prin activitati practice de realizare a unor module simplificate de sateliti de tip can-shaped-satellites (CanSats). Prin acumularea experientei, membrii acestei echipe tehnice s-ar putea alatura ulterior echipei principale de ROSPIN-SAT-1 si / sau ar putea sustine echipa castigatoare din Romanian CanSat and Rocketry Competition (RCRC), de ex. prin mentorat pentru participarea lor in competitii internationale de CanSat. Descrierea rolului: Membrul echipei de ROSPIN CanSat se ocupa de selectia componentelor pentru unul sau mai multe subsisteme din CanSat (de ex. computer, senzori, structura, etc.) pentru misiunea/misiunile curente in cadrul echipei. Membrul se ocupa si de identificarea furnizorilor pentru componente si de asamblarea si testarea lor, pentru a realiza un CanSat complet si functional, conform cu obiectivele misiunii/misiunilor curente. *Nota: Alocarea la nivel de subsistem/e a membrilor se va face dupa recrutare in functie de nevoile echipei precum si de experienta si interesele fiecarui membru.  Competente minime:
 • Student/a in Bucuresti la nivel de licenta, anul 1 sau 2, intr-un domeniu STEM
 • Experienta in proiecte tehnice cu o componenta practica (hands-on), de ex.: implicare in cluburi de robotica, design de planoare, de drone, de rachetomodele, etc.
 • Seriozitate si asumare a responsabilitatii task-urilor intr-un interval de timp agreat
 • Nivel bun de engleza, verbal si in scris
Competente optionale:
 • Experienta in scris de rapoarte tehnice
 • Interes pentru domeniul spatial
Etapele procesului de recrutare:
 • Ne trimiti CV-ul tau si o scrisoare de motivatie care sa ne convinga ca esti potrivit/a pentru acest rol si care sa ne spuna si de ce ti-l doresti (max. 1 pagina) pe email-ul ro.spaceinitiative@gmail.com. Trimite mail-ul cu subiectul “Recrutari ROSPIN 2022 – CanSat Technical Member” pana la data de 5 dec 2022 (ora 23:59)
 • Daca ne place aplicatia ta, stabilim un interviu cu tine in perioada 6 – 16 dec 2022
 • Primesti raspunsul nostru final pe data de 20 dec 2022 (cel tarziu)

RCRC Deputy Project Manager

Deadline: 12.12.2022

Proiect: Romanian CanSat and Rocketry Championship (RCRC)

Descrierea proiectului: Competitie de CanSat organizata pentru prima data de catre ROSPIN pentru studentii din Romania. Echipele de studenti vor putea aplica in perioada decembrie – ianuarie, iar competitia va incepe efectiv la mijlocul lunii ianuarie 2023 (data exacta TBC). Echipele acceptate vor trece prin mai multe etape in care design-ul lor de CanSat va trebui sa demonstreze un nivel de maturitate potrivit pentru etapa respectiva, conform cu anumite cerinte. Aceasta structura a competitiei simuleaza, in mod simplificat, un ciclul de viata tipic pentru misiunilor spatiale. Finalitatea competitiei RCRC consta in construirarea CanSat-ilor si lansarea lor la mijlocul lunii mai 2023 (data exacta TBC).

Descrierea rolului: Managerul de proiect adjunct (deputy PM) al RCRC-ului il sustine constant pe managerul principal al proiectului, Sebastian Severin. Exemple de responsabilitati ale acestui rol managerial sunt: definirea si alocarea task-urilor in cadrul echipei organizatorice din ROSPIN Task Force, monitorizarea si raportarea progresului pentru implementarea competitiei, identificarea riscurilor si a problemelor, solutionarea problemelor organizatorice, etc. 

*Nota: Alocarea exacta a responsabilitatilor intre PM si Deptuy PM si definirea altor detalii cu privire la modul de lucru se vor face dupa recrutare. 

Competente minime:

 • Comunicare eficienta si explicita
 • Atitudine proactiva si capabilitate buna de adaptare
 • Interes de dezvoltare a aptitudinilor de organizare, management, leadership
 • Seriozitate si asumare a responsabilitatii pentru obtinerea unor rezultate intr-un anumit interval de timp, atat la nivel personal cat si de catre o echipa diversa
 • Nivel bun de engleza, verbal si in scris

Competente optionale:

 • Abilitati bune de a defini si prioritiza task-uri si de a estima resursele aferente
 • Experienta de management sau de leadership
 • Experienta cu proiecte de tip CanSat
 • Interes pentru domeniul spatial

Etapele procesului de recrutare:

 • Ne trimiti CV-ul tau si o scrisoare de motivatie care sa ne convinga ca esti potrivit/a pentru acest rol si care sa ne spuna si de ce ti-l doresti (max. 1 pagina) pe email-ul ro.spaceinitiative@gmail.com. Trimite mail-ul cu subiectul “Recrutari ROSPIN 2022 – RCRC Deputy Project Manager” pana la data de 5 dec 2022 (ora 23:59)
 • Daca ne place aplicatia ta, stabilim un interviu cu tine in perioada 6 – 16 dec 2022
 • Primesti raspunsul nostru final pe data de 20 dec 2022 (cel tarziu)

Graphic Designer

Deadline: 12.12.2022

Department: Graphic Design

Descrierea departamentului: In cadrul ROSPIN Task Force, care este structura organizatorica a ROSPIN-ului care se ocupa de comunicare, de relatii externe, de strangere de fonduri, etc., departamentul de design se ocupa de realizarea tuturor materialelor vizuale care sunt necesare pentru desfasurarea si promovarea activitatilor si proiectelor ROSPIN, in conformitate cu brand-ul ROSPIN.

Descrierea rolului: Membrul departamentului de design se ocupa de realizarea unei varietati de materiale vizuale (imagini si / sau video, cf. brand-ului ROSPIN). Exemple de astfel de materiale vizuale includ: logo-uri pentru noi proiecte, diverse materiale pentru nevoile specifice ale proiectelor (de ex. brosuri, Speaker Cards, editare video, etc.), produse pregatite pentru comercializare (merchandise, de ex. tricouri), materiale pentru promovare online (imagini sau video-uri pentru social media), etc.

*Nota: Alocarea exacta a task-urilor catre membrii departamentului de design se va face dupa recrutare, in functie de nevoile ROSPIN precum si de experienta si interesele fiecarui membru.

Competente minime:

 • Creativitate, comunicare eficienta si simt estetic
 • Experienta in utilizarea Photoshop si Illustrator pentru a produce materiale vizuale, atat imagini cat si video
 • Seriozitate si asumare a responsabilitatii task-urilor intr-un interval de timp agreat
 • Nivel bun de engleza, verbal si in scris

Competente optionale:

 • Interes pentru domeniul spatial
 • Curiozitate despre activitatile ROSPIN, abilitate de a identifica informatiile esentiale care ar fi de interes pentru diferite audiente si de a le transmite in mod vizual
 • Cunoastere caracteristicilor vizuale ale unei postari in functie de scop si platforma

Etapele procesului de recrutare:

 • Ne trimiti CV-ul tau, creatiile tale anterioare de care esti mandru/a (portofoliu) si o scrisoare de motivatie care sa ne convinga ca esti potrivit/a pentru acest rol si care sa ne spuna si de ce ti-l doresti (max. 1 pagina) pe email-ul ro.spaceinitiative@gmail.com. Trimite mail-ul cu subiectul “Recrutari ROSPIN 2022 – Graphic Designer” pana la data de 5 dec 2022 (ora 23:59)
 • Daca ne place aplicatia ta, stabilim un interviu cu tine in perioada 6 – 16 dec 2022
 • Primesti raspunsul nostru final pe data de 20 dec 2022 (cel tarziu)

Copywriter

Deadline: 12.12.2022

Department: Communication

Descrierea departamentului: In cadrul ROSPIN Task Force, care este structura organizatorica a ROSPIN-ului care se ocupa de comunicare, de relatii externe, de strangere de fonduri, etc., departamentul de comunicare se ocupa de promovarea activitatilor si proiectelor ROSPIN in conformitate cu brand-ul ROSPIN, precum si de definirea si implementarea strategiilor necesare pentru a creste constant numarul de oameni care urmaresc ROSPIN-ul.

Descrierea rolului: Copywriter-ul, in cadrul echipei de Communication, se ocupa de realizarea unei varietati de materiale scrise (cf. brand-ului ROSPIN). Exemple de astfel de materiale scrise includ: texte informale (de ex. pentru postari pe Facebook sau Instagram) sau formale (de ex. pentru postari pe LinkedIn) pentru promovarea online, mail-uri, anunturi (de ex. newsletter), etc.

*Nota: Alocarea exacta a task-urilor catre copywriteri se va face dupa recrutare, in functie de nevoile ROSPIN precum si de experienta si interesele fiecarui membru.

Competente minime:

 • Creativitate si comunicare eficienta, persuasiva
 • Vocabular amplu, exprimare in scris in romana si in engleza care este clara si corecta dpdv ortografic, gramatical si al punctuatiei
 • Seriozitate si asumare a responsabilitatii task-urilor intr-un interval de timp agreat
 • Nivel bun de engleza, verbal si in scris

Competente optionale:

 • Interes pentru domeniul spatial
 • Curiozitate despre activitatile ROSPIN, abilitate de a identifica informatiile esentiale care ar fi de interes pentru diferite audiente si de a le transmite in scris

Etapele procesului de recrutare:

 • Ne trimiti CV-ul tau si o scrisoare de motivatie care sa ne convinga ca esti potrivit/a pentru acest rol si care sa ne spuna si de ce ti-l doresti (max. 1 pagina) pe email-ul ro.spaceinitiative@gmail.com. Trimite mail-ul cu subiectul “Recrutari ROSPIN 2022 – Copywriter” pana la data de 5 dec 2022 (ora 23:59)
 • Daca ne place aplicatia ta, stabilim un interviu cu tine in perioada 6 – 16 dec 2022
 • Primesti raspunsul nostru final pe data de 20 dec 2022 (cel tarziu)

Fundraising & Partner Relations Member

Deadline: 12.12.2022

Department: Fundraising & Partner Relations

Descrierea departamentului: In cadrul ROSPIN Task Force, care este structura organizatorica a ROSPIN-ului care se ocupa de comunicare, de relatii externe, de strangere de fonduri, etc., departamentul de Fundraising & Partner Relations sustine implementarea activitatilor si proiectelor ROSPIN prin identificarea, construirea si mentinerea unor relatii cu o diversitate de entitati externe, de ex. potentiali parteneri si sponsori de tip international sau national, industriali sau academici, de tip barter, de comunitate, etc.

*Nota: Pentru buna functionare a departamentului, este recomandata o interactiune constanta inclusiv cu Ambasadorii ROSPIN care se ocupa de dezvoltarea comunitatilor locale (Space Networks) in anumite orase (ceea ce include identificarea unor entitati relevante la nivel local), sub coordonarea lui Simonel David, Community Manager-ul ROSPIN.

Descrierea rolului: Membrul departamentului de Fundraising & Partner Relations se ocupa de asigurarea resurselor (financiare sau de alta natura) care pot fi obtinute extern de la parteneri si sponsori, necesare pentru desfasurarea unor activitati si proiecte ROSPIN. Exemple de responsabilitati ale acestui rol includ: gandirea si implementarea unor strategii de finantare pentru anumire activitati si proiecte, de ex. prin sponsorizari, grant-uri sau crowdfunding, construirea si mentinerea relatiilor cu potentiali parteneri si sponsori, comunicarea cu ei prin mail-uri sau telefoane, stabilirea si participarea la intalniri cu ei, etc.

*Nota: Alocarea exacta a task-urilor catre membrii departamentului se va face dupa recrutare, in functie de nevoile ROSPIN precum si de experienta si interesele fiecarui membru.

Competente minime:

 • Comunicare eficienta, explicita si persuasiva
 • Perseverenta, rezilienta si adaptabilitate
 • Seriozitate si asumare a responsabilitatii task-urilor intr-un interval de timp agreat
 • Nivel bun de engleza, verbal si in scris

Competente optionale:

 • Experienta de strangere de fonduri sau de vanzari
 • Interes pentru domeniul spatial
 • Curiozitate despre activitatile ROSPIN, abilitate de a identifica informatiile esentiale care ar fi de interes pentru potentiali parteneri si de a le  comunica eficient

Etapele procesului de recrutare:

 • Ne trimiti CV-ul tau si o scrisoare de motivatie care sa ne convinga ca esti potrivit/a pentru acest rol si care sa ne spuna si de ce ti-l doresti (max. 1 pagina) pe email-ul ro.spaceinitiative@gmail.com. Trimite mail-ul cu subiectul “Recrutari ROSPIN 2022 – Fundraising & Partner Relations Member” pana la data de 5 dec 2022 (ora 23:59)
 • Daca ne place aplicatia ta, stabilim un interviu cu tine in perioada 6 – 16 dec 2022
 • Primesti raspunsul nostru final pe data de 20 dec 2022 (cel tarziu)

Fundraising & Partner Relations Manager

Deadline: 12.12.2022

Department: Fundraising & Partner Relations

Descrierea departamentului: In cadrul ROSPIN Task Force, care este structura organizatorica a ROSPIN-ului care se ocupa de comunicare, de relatii externe, de strangere de fonduri, etc., departamentul de Fundraising & Partner Relations sustine implementarea activitatilor si proiectelor ROSPIN prin identificarea, construirea si mentinerea unor relatii cu o diversitate de entitati externe, de ex. potentiali parteneri si sponsori de tip international sau national, industriali sau academici, de tip barter, de comunitate, etc.

*Nota: Pentru buna functionare a departamentului, este recomandata o interactiune constanta inclusiv cu Ambasadorii ROSPIN care se ocupa de dezvoltarea comunitatilor locale (Space Networks) in anumite orase (ceea ce include identificarea unor entitati relevante la nivel local), sub coordonarea lui Simonel David, Community Manager-ul ROSPIN.

Descrierea rolului: Managerul departamentului de Fundraising & Partner Relations se mentine informat in mod constant cu privire la activitatile curente si viitoare ale ROSPIN-ului. Astfel, se ocupa de coordonarea membrilor departamentului pentru a asigura obtinerea resurselor necesare de la entitati externe pentru a indeplini obiectivele activititatilor si proiectelor ROSPIN. Exemple de responsabilitati ale acestui rol managerial sunt: gandirea si implementarea unor strategii de finanțare pentru ROSPIN la modul general, definirea si alocarea task-urilor in cadrul departamentului, mentinerea interactiunii cu Simonel David, Community Manager-ul ROSPIN, monitorizarea si raportarea progresului pentru asigurarea resurselor intr-un anumit timeline, identificarea riscurilor si a problemelor, solutionarea problemelor, etc. 

Competente minime:

 • Experienta de management sau de leadership
 • Experienta de strangere de fonduri sau de vanzari
 • Comunicare eficienta, explicita si persuasiva
 • Atitudine proactiva si capabilitate buna de adaptare 
 • Abilitati bune de organizare si de coordonare a unei echipe, perspectiva de ansamblu
 • Abilitati bune de a defini si prioritiza task-uri si de a estima resursele aferente
 • Seriozitate si asumare a responsabilitatii pentru obtinerea unor rezultate intr-un anumit interval de timp, atat la nivel personal cat si de catre echipa coordonata
 • Curiozitate despre activitatile ROSPIN, abilitate de a identifica informatiile esentiale care ar fi de interes pentru potentiali parteneri si sponsori
 • Nivel bun de engleza, verbal si in scris

Competente optionale:

 • Interes pentru domeniul spatial

Etapele procesului de recrutare:

 • Ne trimiti CV-ul tau si o scrisoare de motivatie care sa ne convinga ca esti potrivit/a pentru acest rol si care sa ne spuna si de ce ti-l doresti (max. 1 pagina) pe email-ul ro.spaceinitiative@gmail.com. Trimite mail-ul cu subiectul “Recrutari ROSPIN 2022 – Fundraising & Partner Relations Manager” pana la data de 5 dec 2022 (ora 23:59)
 • Daca ne place aplicatia ta, stabilim un interviu cu tine in perioada 6 – 16 dec 2022
 • Primesti raspunsul nostru final pe data de 20 dec 2022 (cel tarziu)